#coixinet.com
La G de colors
LGdC 12. L'adéu de LGdC i els controls parentals amb Google (2x04)
0:00
-12:08

LGdC 12. L'adéu de LGdC i els controls parentals amb Google (2x04)

Aquesta setmana expliquem les eines que posa Google al nostre abast per realitzar controls parentals, parlem de la política de Google amb Fitbit, i Google reconeix que hi ha un problema amb el català

La G de colors para indefinidament. Com a pòdcast amateur que és, i donat que Google cada vegada dóna menys alegries i sí més disgustos, parem. No descartem tornar en el futur, amb aquest o un altre pòdcast perquè l'experiència en general estat molt satisfactòria.

Google llevarà el suport de reproducció de música local en alguns Fitbit

Mal, Google, molt mal. El nous Fitbit Sense i Versa ja han nascut amb menys prestacions que els seus antecessors en alguns aspectes, però en lloc de deixar les prestacions en els antics, també les va llevant. Sobre tot pel que fa a descàrrega de música en local. I ara, també llevarà la capacitat de descarregar música de Deezer i Pandora en aquells models que fins ara ho suportaven.

Com veieu ací no ens tallem i no ens casem amb ningú, estem per contar-ho tot, allò bo i allò dolent, sobre tot allò dolent.

No m'està agradant gens el que està fent Google amb Fitbit. De fet darrerament tinc inclús problemes de sincronització entre les estadístiques de passes entre Fitbit i Google Fit. Personalment tinc a Google Fit molts anys de dades acumulades que no m'agradaria perdre i estaria bé que Google fos clar amb les seues intencions respecte a quina aplicació de salut va a matar i a quina deixarà sobreviure.

Font: https://9to5google.com/2023/01/17/fitbit-pandora-deezer-support/

Google reconeix que hi ha un problema amb els resultats de les cerques en català

És un començament. I un dels bons diria jo, perquè no varen passar ni 24h. des que es va iniciar una campanya a Twitter per fer saber a Google que la comunitat d'usuaris en català no estava contenta amb l'algorisme dels resultats de cerca.

En un primer moment, Google va reconéixer que eren conscients del problema i que hi treballaven:

Immediatament, entitats com la Fundació Puntcat 

I Softcatalà:

S'han oferit a ajudar Google en aquesta tasca. Veurem en què acaba tot plegat, però com a mínim, m'alegra veure la ràpida resposta de Google.

El tema de la setmana:

Els controls parentals amb Google

Els qui tingueu fills menuts haureu notat que aquestes generacions de nadius digitals necessiten (com sempre ho ha necessitat una ment immadura) límits. Aquests límits són fonamentalment de dos tipus: temps davant d'una pantalla i sobre a quins continguts tenen accés.

Anem a repassar quines eines ens proporciona Google per dur a terme aquest control.

Family link

Es tracta d'una aplicació en centralitzar la gestió de dispositius Android i Chrome OS dels nostres fills, així com el seu compte de Google en general.

Amb aquesta aplicació podrem establir, límits de temps de pantalla, horaris, restringir aplicacions, limitar les pàgines web permeses.

El nostre fill podrà sol·licitar permisos per descarregar una determinada aplicació o per accedir a una determinada web i ens arribarà una notificació al nostre dispositiu on li hi podrem concedir.

L'aplicació està tant per a Android com per a iOS.

Google TV

Les noves generacions s'han acostumat a consumir continguts audiovisuals a la carta. Tot ha d'estar disponible de manera immediata. Res d'esperar a que emeten continguts infantils a la TV lineal.

Per cert, un efecte col·lateral de l'àmplia oferta que tenen ara els menuts de contingut a la carta, és que com que aquest contingut és al 99,9% en castellà, el consum de contingut en català i l'ús social de la llengua per part dels xiquets, està disminuint considerablement respecte a la meua generació (la mil·lènial) en el que ens adaptàvem a l'horari de la TV per veure Bola de Drac per Canal 9 o per TV3. Però això seria tema per a un altre capítol.

Doncs, bé, la interfície de Google per a dispositius amb Android TV (televisors i Chromecast), disposa dels perfils infantils. En ells podem configurar la edat dels continguts i les aplicacions a les que tindran accés. A més a més podem configurar temps de pantalla i horari setmanal de visionat.

No obstant això, el filtre d'edat només funciona amb Youtube i no amb aplicacions de tercers com Netflix, HBO, Disney ni Prime.

Dit això, jo vos recomane que lleveu l'accés a Youtube. Ni tan sols activeu Youtube Kids. És una plataforma totalment podrida de continguts brossa, sense qualitat, addictius i enfocats a vendre joguines i productes als menuts.

Un altre problema dels perfils en Google TV es que malgrat que tingues configurat un pin per al teu perfil d'adult, no serveix de res si apagues la tele estant en el teu perfil. El pròxim que engegue la tele estarà al teu perfil. Per a evitar-ho i fins que Google implemente un simple selector de perfils al engegar la tele que seria la solució idònia, la solució passa per canviar a un perfil infantil abans d'apagar la tele.

Música:

0 Comments
#coixinet.com
La G de colors
El podcast setmanal sobre Google i la tecnologia en general