#coixinet.com
La G de colors
LGdC 11. El Sant Greal dels reproductors de pòdcasts (2x03)
0:00
-19:45

LGdC 11. El Sant Greal dels reproductors de pòdcasts (2x03)

Hui buscarem el que per a mi és el Sant Greal dels clients de pòdcast, aquell que funciona amb Android, iOS, Windows, Linux, Mac, WearOS, Apple Watch i altaveus intel·ligents, mantenint la nostra cua

Però abans un xicotet repàs a les notícies més destacades de la setmana.

Deepmind prepara un competidor de ChatGPT

Vull compartir amb vosaltres una notícia molt interessant sobre el camp de la intel·ligència artificial, que jo crec que, dit siga de pas, va a petar-ho en 2023.

DeepMind, una subsidiària de Google, ha anunciat que podria llançar un rival de ChatGPT en breu. El nom del seu xatbot serà Sparrow, i es preveu que estarà disponible en una versió beta privada a partir de 2023. Sparrow es va presentar l'any passat com una prova de concepte en un article de recerca on es descriu com un "agent de diàleg útil i que redueix el risc de respostes insegures o inapropiades". DeepMind afirma que Sparrow tindrà característiques importants que ChatGPT no té, com ara la menció específica de fonts. I manifesten serà molt més cautelosa a l'hora de fer afirmacions potencialment perilloses.

ChatGPT ja ha generat polèmica perquè algunes de les seues repostes poden considerar-se perilloses per a la salut o simplement perquè tenen algun biaix de gènere o racial, o inclús perquè ajuda a la comissió de delictes, com s'ha vist recentment amb campanyes de fishing ideades per aquesta intel·lència artificial. 

Així que imaginem que Sparrow anirà molt més "capat" com se sol dir.

Font: https://www.techradar.com/news/googles-deepmind-promises-chatgpt-rival-soon-and-it-could-be-better-in-one-key-way

La importància de tindre els dispositius en català

Al capítol 7 del pòdcast parlàvem sobre si el català havia retrocedit o no als resultats de les cerques de Google. La notícia va sorgir llavors perquè molts usuaris es queixaven de que Google donava més pes als resultats en castellà que als resultats en català. La meua conclusió en aquell moment va ser que depèn, en el meu cas personal els resultats variaven d'una cerca a una altra i era molt difícil arribar a cap conclusió.

Doncs bé, sembla que molts d'aquells usuaris que s'hi queixaven, no tenien ben configurats els seus dispositius. Varen enviar captures de pantalla al periodista especialitzat Albert Cuesta, i aquest ha respost amb un article recordant la importància de tindre els nostres dispositius configurats correctament en català. Començant pel propi sistema operatiu, ja siga Windows, Mac o Linux i seguint amb el l'idioma del navegador i l'idioma de preferència de navegació (que no és el mateix), així com les preferències d'idioma al nostre compte de Google i/o a Microsoft.

Teniu més detalls a l'article de l'Albert Cuesta:

Font: https://www.ara.cat/media/guia-figurar-catalanoparlant-internet_1_4599711.html?utm_source=pocket_reader

El comandament al que no se li acaben mai les piles

TW Electronics ha revelat un nou comandament a distància per a Google TV a la CES 2023. A diferencia d'altres comandaments de Google TV, aquest dispositiu té un panell fotovoltaic que li permet carregar la bateria amb llum artificial. Aquest panell està proporcionat per la fabricant sueca de cèl·lules solars personalitzables Exeger. Encara no hi ha informació sobre la data de llançament, ni preu del dispositiu, ni si estarà disponible al nostre país. Quan arribe, serà agradable no haver de preocupar-se per la durada de la bateria del comandament.

Font: https://www.androidauthority.com/google-tv-remote-3265974

Android 13 permetrà la conversió de SIM física en eSIM

Android 13, en la seua pròxima versió del sistema operatiu d'Android, estaria ampliant les fronteres de la conversió de targetes SIM físiques a virtuals. Això permetria als usuaris transferir els seus perfiles i configuracions des d'una tarja SIM física a una tarja SIM virtual sense haver de canviar de dispositiu. Això també podria facilitar la gestió dels perfils del desenvolupador en dispositius mòbils. És una gran notícia per als usuaris d'Android, ja que aquesta característica podria fer que sigui més fàcil de fer un canvi de dispositiu a un altre sense SIM física, com ja es va rumorejant amb un iPhone que tindria només eSIM.

Font: https://www.xatakandroid.com/sistema-operativo/android-13-ampliara-fronteras-sim-conversion-tarjeta-fisica-virtual-traslado-perfiles-desarrollo

Nous rumors sobre el “Airtag” de Google

Google estaria desenvolupant un dispositiu de seguiment per competir amb els dispositius d'Apple AirTag, amb el nom en codi "Grogu". M'ha fet molta gràcia aquest nom perquè sóc molt fan de la sèrie The Mandalorian.

Portem molt de temps sentint rumors d'un suposat “Airtag” de Google. Pràcticament des que Apple va llançar els seus dispositius de seguiment el 2021. Segons un conegut leaker a Twitter, de nom impronunciable (Kuba Wojciechowski), Google estaria treballant en un dispositiu similar al AirTag, que tindria la capacitat de localitzar i rastrejar objectes mitjançant la seva connexió a Internet i la seva ubicació GPS. Més que la seua ubicació GPS, la ubicació del dispositiu mòbil al que estan vinculats o la de qualsevol dispositiu amb Android 13 o superior i un xip UWB (Ultra Wide Band). I ahi és realment on podria competir amb els iPhone, ja que a nivell mundial hi ha molts més dispositius amb Android (altra cosa és Android amb la versió 13 i xip UWB), però és qüestió de temps i de que es renove el mercat de mòbils Android.

Els detalls sobre les característiques i la disponibilitat del dispositiu Google Tracker encara no s'han anunciat, però especula que podria ser llançat en un futur proper.

Font:


El tema de la setmana:

A la cerca del Sant Greal dels clients de pòdcast

Hi ha una immensa oferta d'aplicacions de pòdcast al mercat. Hi ha d'exclusives d'iOS, d'exclusives, d'Android, multiplataforma mòbil, però no d'escriptori, compatibles amb el rellotge intel·ligent i no compatibles, sincronitzables amb altaveus intel·ligents i no sincronitzables,…

Per a un consumidor a diari de podcasts com jo, el que busque és un client de pòdcast on puga saltar d'un dispositiu a un altre en funció del moment del dia o de la meua activitat i que em mantiga sincronitzada la cua de reproducció.

Per si tot això no fos poc, també li demane un mínim de capacitat per generar una cua intel·ligent de manera automàtica sense haver d'afegir jo manualment els capítols.

Per això, i malgrat que hi ha aplicacions molt bones a Android, com Podcast Addict o Pocket Casts, aquestes no han entrat en les valoracions per no complir com a mínim 2 o 3 dels requisits que he exposat.

L'hauré trobat? Anem a comprovar-ho.

Google Podcasts

Durant molt de temps he estat usant Google Podcasts. La sincronització dins de l'ecosistema Android era bona, amb aplicació per al mòbil, la tauleta, reproductor web per a l'escriptori i sincronització (fins a cert punt) al altaveus intel·ligents de Google. No obstant això, la cua s'ha de generar manualment afegint episodis, i a més a més no té opció per a Wear OS (increïble, ja ho sé).

Apple Podcasts

Com a usuari esporàdic de dispositius d'Apple, també vaig considerar aquesta opció. Deixant de banda que no està disponible a Android o als altaveus de Google, m'atreia la idea de la integració dins de l'ecosistema d'Apple. L'usava a l'iPhone, al Mac i a l'Apple Watch però he de dir que la sincronització és lenta de collons. Canviar d'un dispositiu a un altre no era una experiència gens Apple, i a més a més l'aplicació és un malson a nivell d'experiència d'usuari. No saps mai com gestionar la cua ni quin capítol sonarà a continuació.

Doncs bé. Descartades les opcions natives, anem a buscar aplicacions de tercers.

Overcast

Overcast és una bona opció per a usuaris de l'ecosistema d'Apple. Les seues capacitats de llistes intel·ligents i el fet que funciona a iOS, iPadOS i Apple Watch (de pagament) la fan una de les opcions més viables. Però deixa de banda l'apartat Android i d'escriptori, ja que si bé tenia una versió web, aquesta deixarà de funcionar aviat.

I el guanyador és…

Spotify

Fa uns mesos jo mateix tirava pestes pel fet que Spotify hagués incorporat pòdcasts a la plataforma. Era un mal reproductor de pòdcasts i a sobre barrejava música i pòdcasts, fent difícil de trobar el que busques (aquest punt encara necessita millorar).

Però per a la meua sorpresa Spotify ha anat millorant i hui en dia és l'única aplicació que jo conega que compleix tots els meus requisists:

  • Multiplataforma total (iOS, Android, WearOs, Apple Watch, tauletes, Windows, Mac, Linux, altaveus intel·ligents de Google i de Amazon)

  • La cua podem afegir coses de manera manual i/o automàtica.

  • La cua roman sincronitzada a tots els dispositius.

  • Com a bonus track des de fa poc tenim l'aplicació en català.

En resum, segurament no existeix el reproductor de pòdcast perfecte, ja que per exemple a Spotify li manquen opcions avançades per fer més llistes intel·ligents, com ara llistes segons la durada del capítol, reordenació manual dels capítols de la biblioteca, etc…, però per a sorpresa meua la seua omnipresència i facilitat d'ús l'han convertit en el meu reproductor de pòdcasts preferit. Allà on jo vaja, hi ha una aplicació de Spotify compatible que m'acompanya.

Música en aquest capítol:

- https://www.jamendo.com/track/1884527/the-deep

- https://www.jamendo.com/track/1510652/tortoise

- https://www.jamendo.com/track/1954204/lofi

- https://www.jamendo.com/track/1898727/lofi-is

- https://www.jamendo.com/track/1886830/majestic-epic-trailer-choir-version

- https://www.jamendo.com/track/1901624/epicness-dramatic-soundtrack

0 Comments
#coixinet.com
La G de colors
El podcast setmanal sobre Google i la tecnologia en general