#coixinet.com
La G de colors
LGdC 10. Buscant un substitut de Google Stadia (2x02)
0:00
-13:15

LGdC 10. Buscant un substitut de Google Stadia (2x02)

Buscarem una alternativa viable a Google Stadia per a jocs al núvol. Analitzarem els pros i contres de Geforce Now i Xcloud Gaming

El tancament de Google Stadia ens ha deixat una mica orfes del joc al núvol. En aquest capítol buscarem una alternativa viable a Google Stadia i analitzarem els pros i contres de les que, al meu parer, són les dos alternatives més viables.

Però abans un xicotet repàs a l'actualitat.

La música et seguirà amb la nova actualització d'Android

Android prepara una actualització que farà que l'experiència d'escoltar música o pòdcasts en diferents dispositius siga millor. 

Si fa poc anunciaven que el reproductor d'Android seria compatible amb el protocol Spotify connect, fent que puguen enviar el nostre àudio a qualsevol altaveu compatible des de la pròpia pantalla de bloqueig, ara ha anunciat que usaran una combinació dels sensors d'ubicació, bluetooth i de proximitat per a enviar una notificació als aparells pròxims a l'usuari per suggerir-li si vol continuar escoltant-ho allí, de manera que per exemple el nostre Nest Hub ens alertarà si volem escoltar la música que portem al mòbil per la pantalla intel·ligent de Google, o si pugem a un vehicle amb Android Automotive, el vehicle ens preguntarà si volem seguir escoltant-ho allí, o si la nostra tele té Android TV, també ens ho suggerirà allí.

De moment funcionarà amb Spotify i Youtube Music.

Font: https://blog.google/products/android/ces23-bettertogether-newexperiences/

La nova aparença d'Android Auto arriba al gran públic

La nova experiència d'usuari d'Android Auto, coneguda internament com a Cool Walk, ha començat a arribar oficialment a tots els dispositius.

Aquesta nova interfície ofereix la pantalla partida i per tant molta més informació d'una sola ullada (vaja com ja fa des de fa molt de temps el Carplay d'Apple). I no només això, ara podrem respondre als missatges amb respostes predefinides tocant en la pantalla, i si no vaig errat perquè jo encara no ho he pogut provar, es podran escoltar els àudios de Whastapp, i si tens un telèfon Samsung o un Pixel, podràs fer telefonades via Whatsapp.

Font: https://blog.google/products/android/best-of-android-to-improve-your-drive/


Tema de la setmana:

A la cerca del substitut de Google Stadia

Nvidia GeForce now

La proposta de Nvidia de plataforma de jocs un núvol consisteix a deixar-te jugar a un catàleg limitat dels jocs que ja tens el teu poder. És a dir que per a poder jugar necessitaràs A ver comprat prèviament el joc a Steam, Epic Games, Ubisoft, etc …

No tots els jocs són compatibles amb el servei però el catàleg la veritat és que és prou gran i va incrementant-se.

He provat a jugar amb l'aplicació oficial per a Chromecast amb Google TV i un comandament de Xbox i la veritat és que el joc va prou fluït però es nota una gran latència al estar el comandament connectat per bluetooth i no per wifi com ho estava el comandament de Stadia.

Un gran desavantatge, almenys en la versió gratuïta és que el recursos de servidors són limitats, per això hauràs de fer cua per poder jugar. I una vegada t'arribe el torn de jugar, que pot ser considerable, el temps que podrà durar la partida no podrà superar una hora. Evidentment això canvia si estem a la versión de pagament.

Xbox Xcloud gaming

Aquesta ha sigut la resposta de Microsoft a la incursió al món dels jocs al Núvol. Al contrari que Nvidia, aquesta plataforma no té aplicació oficial per a Chromecast Google TV. Encara que es pot instal·lar mitjançant a peque Jo li veig molt de futur Xcloud ja que aquesta aplicació combinada amb la subscripció a Xbox Game pass és una passada. Tens un catàleg immens de jocs de gran qualitat triple A.

A nivell tècnic, i malgrat que el comandament també està connectat per bluetooth, la latència que he percebut ha estat menor que amb Nvidia. I l'experiència de buscar i trobar jocs des del catàleg, ha estat millor també.

Si hagués de triar entre pagar Nvidia GeForce now i el Game pass, sense dubte aniria a pel Game pass i jugaria amb l'ordinador i amb Xcloud encara que no tingués una Xbox. Com de fet és de fet el meu cas. Jo tinc una play station 5 pero jugue al Game pass per Xcloud i amb un ordinador Windows.

Conclusions

En definitiva, ambdues plataformes són tècnicament bones. Nvidia GeForce now es una bona alternativa per a un jugador casual, sobretot si ja tens un catàleg important de jocs d'ordinador.

D'altra banda, pel que fa a la plataforma de Microsoft, el gran avantatge Xbox  Xcloud és el seu programa de subscripció a un enorme catàleg de jocs mitjançant Xbox Game pass que li dona un gran valor a la plataforma sobretot si ja tens una Xbox o un ordinador en Windows.

Música:

0 Comments
#coixinet.com
La G de colors
El podcast setmanal sobre Google i la tecnologia en general