#coixinet.com
La G de colors
LGdC 09. A la caça de gangues. Les rebaixes de gener tot l'any (2x01)
0:00
-14:27

LGdC 09. A la caça de gangues. Les rebaixes de gener tot l'any (2x01)

He de confessar que no sóc dels que esperen a escriure la carta als reis. Quan surt un producte al mercat o bé me’l compre de sortida o bé quan hi ha una bona oferta. Això dificulta molt la feina a se

Google, Amazon i Meta volen aprofitar el calor generat pels seus servidors

Un dels majors problemes dels centres de dades és mantenir la temperatura el més freda possible ja que els servidors generen molta calor. Segons un article publicat al Wall Street Journal, el repte de les principals empreses proveïdores de centres de dades (Google, Meta i Amazon) és aprofitar aquest calor per escalfar les llars de domicilis particulars  pròxims a aquestes instal·lacions, d'aquesta manera mitigarien els efectes negatius de la crisi energètica actual i ajudarien també a refredar els seus centres de dades. A Europa ja existeixen projectes en aquest sentit a Irlanda, Dinamarca y Finlàndia. Un win-win almenys per a les poblacions properes a aquests tipus d'instal·lacions.

Font: https://www.wsj.com/articles/europe-taps-techs-power-hungry-data-centers-to-heat-homes-11672309944?mod=djemalertNEWS

El primer assistent a parlar i entendre català podria ser Home Assistant

De la mà d'un projecte de codi obert com són el propi Home Assistant i Rhasspy, un projecte d'assistent de codi obert que funciona a nivell local, sense necessitat de connexió a cap núvol. De fet des de que Home Assistant han anunciat el fitxatge del desenvolupador de Rhasspy que ara treballarà a Home Assistant a temps complet.

Tindrem per fi un assistent en català? A casa tinc un xicotet servidor amb Home Assistant, així que estic desitjant provar-ho quan siga possible. Seguirem de ben a prop aquest projecte.

Font: https://www.home-assistant.io/blog/2022/12/20/year-of-voice/

Nou impuls per a Fuchsia aquest 2023

No sé si recordeu que cap allà el 2017 Google donava a conèixer un sistema operatiu propi amb el seu propi Kernel (nucli), és a dir, no basat en Linux.

En un primer moment es rumorejava que seria el successor d'Android i Chrome OS i portaria la convergència als dispositius de Google.

Amb el temps, però, ha esdevingut un sistema operatiu experimental usat per Google per a desenvolupar alguns dels seus productes, especialment els enfocats a la domòtica.

De fet, en l'actualitat és el sistema operatiu de les pantalles intel·ligents Nest Hub.

Pel que sembla Google voldria donar un nou impuls a aquest sistema operatiu el 2023, convertint-lo en el sistema operatiu del altaveus Nest Audio.

Però la cosa no queda ahí ja que hi ha rumors d'un ordinador amb aquest sistema operatiu, que estaria sent testejat. De fet ja existeix una versió de Google Chrome executant-se a dins de Fuchsia.

Si Google aconsegueix fer compatibles aplicacions de Linux i d'Android, com amb Fuchsia, com ocorre amb Chrome OS, podríem estar davant d'un projecte prometedor.

Font: https://9to5google.com/2022/12/29/google-fuchsia-2023-development/

Magsafe arriba a Android?

Al CES 2023 s'ha presentat el nou estàndard de càrrega sense fils Qi2. Es tracta d'una millora respecte a la versió anterior (molt bé, ahí t'has lluït), ja que incorpora una superfície magnètica que farà que la unió entre el carregador i el dispositiu siga més forta i estable. El problema de la tecnologia de càrrega sense fils actual és que si el carregador i el dispositiu no estan completament alineats, la càrrega es pot interrompre. La tecnologia d'Apple, el Magsafe, va solucionar aquest problema, i ara l'estàndard Qi2 vol fer el mateix per a la resta de dispositius.  

Font: https://www.digitaltrends.com/mobile/qi2-wireless-charging-magsafe-android-announce-ces-2023/

A la caça de gangues tot l'any

A l'episodi “Friday de colors”, i a “De l’ecosistema d’Apple, a l’ecosistema Pixel”, ja vaig parlar d'algunes de les meues adquisicions. Si les meues ànsies per adquirir el producte només acaba de sortir al mercat m’ho permeten, solc esperar a trobar una bona oferta, i per a trobar-les utilitze fonamentalment dues aplicacions. I d’això és del que vos vull parlar aquesta setmana. D’unes aplicacions que vos permetran gaudir de la vostra afició als ginys i objectes tecnològics en general sense fer un forat massa gran a la vostra economia personal i familiar. Val a dir que aquestes aplicacions no patrocinen este podcast. Simplement és que les trobe molt útils i les vull compartir amb vosaltres. Anem allà.

En primer lloc tenim Keepa, una de tantes que es dediquen a rastrejar els preus de productes d’Amazon. Et permet no només veure un historial dels preus d’un determinat producte, si no que pots afegir-li el teu preu objectiu i que t’avise quan baixe d’aquest preu. El que més use d’aquesta aplicació és la gràfica on es veu l’històric de preus per veure si el preu d’un producte està en el seu moment més alt o més baix.

I la que és per a mi l’aplicació més interessant és Chollómetro. Es tracta d’una xarxa social on els usuaris publiquen i voten les gangues que troben tant a la xarxa com a tendes físiques. Pots buscar productes manualment o afegir alertes amb paraules clau. Aquesta darrera opció és la més interessant per a mi i la que m’ha aportat més alegries. Si no tens pressa per adquirir un producte, afegeix-lo al sistema d’alertes i quan aparega en alguna ganga l’aplicació t’alertarà.

No es tracta d’un sistema automàtic com el de Keepa, ja que ací tenim el factor humà de que són els usuaris els que publiquen les ofertes, però té l’avantatge de que abasta, no només Amazon, si no tota la internet i inclús ofertes a tendes físiques. En la meua experiència personal funciona molt bé i ja he aconseguit importants gangues, tant en productes d’Apple com de Google.

Enllaços:

Música:

0 Comments
#coixinet.com
La G de colors
El podcast setmanal sobre Google i la tecnologia en general