#coixinet.com
La G de colors
LGdC 08. Especial cap d'any
0:00
-13:56

LGdC 08. Especial cap d'any

S'acaba l'any i toca recapitular què ens ha ofert Google en aquest 2022 i què podem esperar del 2023 pel que fa a productes de la companyia de la G.

Resum 2022

Nous productes

Google Pixel Watch

Segurament el producte que més expectació va causar va ser el rellotge de Google. Rumorejat durant molt de temps, la gent esperava un producte que pogués competir de tu a tu amb l'Apple Watch. Segurament per això la decepció ha estat tant gran. Primerament perquè el producte ni tan sols s'ha llançat oficialment al nostre país. I segon perquè es tracta d'una primera generació i com a tal està repleta d'errades que no tenen altres productes del mercat com el mencionat d'Apple i el Galaxy Watch de Samsung.

En aquest pòdcast ja hem parlat del rellotge de Google en els capítols 5 i 6 si teniu curiositat.

Google Pixel 7 i 7 pro

La sèrie 6 del Pixel va decebre. Un llançament esguitat de bugs i una qualitat de producte que no estava a l'alçada. En canvi la sèrie 7 de Pixel ha deixat una molt bona sensació, i fins i tot molts mitjans i influenciadors especialitzats el consideren telèfon de l'any. A nivell personal, en el temps que porte usant-lo, estic molt content. I ja és dir venint d'un iPhone 13 pro Max.

Google Pixel 6A

La versió econòmica de la gama Pixel. Ha rebut molt bones crítiques per la seua relació qualitat-preu. Una experiència Pixel per pocs diners.

Google Pixel Buds Pro

Per primera vegada Google llançava uns auriculars “pro”, amb cancel·lació activa de soroll, i el resultat ha estat satisfactori. Es tracta d'uns auriculars còmodes, amb una bona qualitat d'àudio i una bona integració amb productes Pixel, però sense arribar al nivell d'integració i la qualitat d'una Airpods Pro.

Android 12L

La nova variant d'Android per a pantalles més grans, permet una millor adaptació en tauletes i millora el treball amb pantalla partida. La seua presentació augurava funcionalitats enfocades a la que ha de vindre, la Pixel Tablet.

Android 13

La nova versió d'Android era presentada sense grans novetats. Més com una millora d'Android 12 i de l'experiència Material You. No obstant això les poques novetats que incorpora són interessants, com ara la possibilitat de triar l'idioma individual de les aplicacions, i un nou selector d'imatges millorat, i d'altres més a nivell estètic, un accés directe al lector de codis QR i nous fons animats.

Productes que se'n han anat

Google Stadia

Sens dubte l'eixida més sonada del catàleg de productes de Google aquest 2023 ha estat la de Google Stadia. La plataforma de videojocs al núvol no va acabar mai d'arrencar en l'imaginari col·lectiu del jugadors, malgrat ser un bon producte que jo mateix he usat prou.

El tancament, això sí, ha estat modèlic, amb la devolució de compres de jocs i de maquinari.

Altres

Al mitjà Adroid4all fan una recopilació dels altres productes que Google ha tancat al llarg de 2022, molts d'ells que ni sabia que existien

 • Android Things (2017-2022): la plataforma per a la internet de les coses de Google.

 • Cameos on Google - (2018-2022): eina que permetia a famosos respondre preguntes freqüents sobre ells mateixos.

 • Google Assistant Snapshot - (2018-2022): era el successor natural de Google Now, permetia veure informació rellevant sobre el teu dia.

 • G Suite Free - (2006-2022): Era el pla gratuït de les eines de Google amb domini personalitzat. Els que ja érem usuaris ens hem pogut quedar, sempre i quan es tracte per a ús personal.

 • Google Duo - (2016-2022): Duo, la app de videotelefonades de Google, finalment va acabar com l'aplicació de chat Google Allo. Aquest estiu es va fuisonar amb Google Meet, llevant així duplicitats.

 • Google Hangouts - (2013-2022): Exactament el mateix. Per evitar duplicitats de funcionalitats amb Google Meet i Google chat.

 • Android Auto en smartphones - (2019-2022): L'aplicació que permetia usar Android auto si el teu cotxe no era compatible ha estat també tancada per Google en favor de l'ús de Google Maps amb reproductor multimèdia integrat o Google Assistant per a Conducció.

 • Kormo Jobs - (2019-2022): permetia a personas de l'Índia, Indonesia y Bangladesh trobar treball.

 • Google Chrome Apps - (2010-2022): després de 12 anys Google va deixar de donar suport a les aplicacions de Google Chrome, en favor de l'estàndard d'aplicació web progressiva.

 • Aplicació de Google My Business - (2018-2022): per a que els propietaris de negocis gestionen la visibilitat del seu negoci a les plataformes de Google.

 • YouTube Go - (2017-2022): la versió lleugera de l'aplicació  de YouTube per a mòbils amb recursos limitats.

 • Google Surveys - (2012-2022): Eina per a realitzar anàlisis de mercat.

 • Duplex on the Web - (2019-2022): eina d'automatitzacions basada en Google Assistant.

 • Threadit - (2021-2022): Altra eina desconeguda que permetia gravar i compartir missatge de vídeo.

 • YouTube Originals - (2016-2022): la secció de contingut original produït per Youtube.

Font: https://andro4all.com/google/620103

Podeu consultar un històric dels productes cancel·lats per Google a la web:

https://killedbygoogle.com/

Què vindrà el 2023

Aprofitant la filtració publicada per Android Authority sobre el roadmap de Google per a 2023 a 2025, podem conèixer en detall els productes que s'esperen el proper any.

Pixel Fold

El primer telèfon plegable de Google, aterrarà aquest 2023. S'espera que no siga precisament econòmic. El mercat dels plegables és encara molt de nínxol i això farà que coste al voltant dels 1800€.

Pixel 8 i 8 pro

Cap a setembre s'espera que es presenten els successors del Pixel 7. De moment hi ha rumors sobre una nova càmera i sobre una mida més petita, almenys del model no pro.

Pixel 7a

No pareix que la versió econòmica dels Pixel vaja a tindre una cadència anual molt més temps. Segurament aquest podria ser l'últim amb aquesta nomenclatura i cadència anual.

Font: https://www.androidauthority.com/google-pixel-roadmap-2023-3259454/

Pixel Tablet

La tauleta de Google ha estat ja presentada i més que presentada. Ja pocs detalls no es coneixen d'ella. Fins i tot s'ha filtrat una unitat al mercat de segona mà (com ja és tradició amb els prototips de Google). 😂

Conclusió

En definitiva ha estat un 2022 carregat de productes de Google i, pel que hem vist, s'espera que 2023 vinga igual o amb més novetats. No ens avorrirem. A la G de colors les esperarem amb ànsies i tractarem de cobrir-les totes per a que no us perdeu res.

Que tingueu bona entrada d'any! 🍾🥂

0 Comments
#coixinet.com
La G de colors
El podcast setmanal sobre Google i la tecnologia en general